מאמרים חדשים

חוק "הרווחים הכלואים והשוטפים" עבר: איך הוא ישפיע על החברה שלכם ב‑2025?

מבוא חוק הרווחים הכלואים, שאושר בכנסת בדצמבר 2024, מהווה שינוי משמעותי במדיניות המיסוי בישראל. מטרת

קרא עוד »

תחומי התמחות

צרו קשר

קטגוריות
ארכיון
אפריל 2025
א ב ג ד ה ו ש
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
תמונה של ברקוביץ אהרוני זיו עורכי דין

ברקוביץ אהרוני זיו עורכי דין

עורך דין תאונות דרכים

מבוא

תאונות דרכים הן ללא ספק אחד הגורמים המלחיצים והמטלטלים ביותר שיכולים לקרות לנו במהלך הנהיגה השגרתית. ברגע אחד אנחנו עשויים למצוא את עצמנו עוצרים באמצע הכביש, עם לב פועם במהירות, מנסים להבין מה קרה זה עתה. למרות האינסטינקט הראשוני להילחץ ולשאול "למה דווקא אני?", חשוב לזכור שיש צעדים פרקטיים שיש לנקוט מיד אחרי התאונה. אחד הצעדים הקריטיים ביותר הוא פנייה לעורך דין העוסק בתחום תאונות הדרכים.

עורך דין תאונות דרכים מספק סיוע משפטי מקצועי, עוזר לכם להתמודד עם הנושא הביורוקרטי מול רשויות, חברות ביטוח ובתי משפט. מעבר לכך, הוא מסייע גם בהבנה של הזכויות והחובות שלכם ומייצג אתכם מול הגורמים השונים כדי שתקבלו את מה שמגיע לכם.

במאמר מקיף זה נסקור את החשיבות שבפנייה לעורך דין תאונות דרכים, נסביר על תהליכי העבודה שלו, נציג דוגמאות ממשיות, נעמוד על החקיקה הרלוונטית ונבחן את המצב בישראל. כמו כן, נציע טיפים שימושיים להתמודדות ראשונה עם תאונת דרכים. אם אתם מחפשים חומרי רקע או מעוניינים לדעת כיצד לנהוג כאשר תרחיש כזה, חלילה, מתרחש – אתם במקום הנכון.

מדוע חשוב לפנות לעורך דין תאונות דרכים בהקדם

פנייה מהירה לעורך דין תאונות דרכים יכולה להיות ההבדל בין קבלת פיצוי ראוי לבין התמודדות ממושכת ומסובכת שלא מניבה את התוצאה הרצויה. ככל שמקדימים לערב עורך דין, כך גוברים הסיכויים לאיסוף מידע תומך ועדויות רלוונטיות כבר בשלבים הראשונים.

חשוב לזכור שלא תמיד ברור מי האחראי לתאונה, והפרטים הקטנים יכולים לקבוע האם תקבלו תגמול כספי והיקפו. עורך הדין יוכל להדריך אתכם מה לומר לביטוח, אילו מסמכים רפואיים לאסוף, כיצד לשמור על ראיות מזירת התאונה ועוד.

מלבד זאת, סיוע משפטי מוקדם יכול למנוע טעויות שעשויות לפגוע בתיק שלכם בהמשך. לפעמים אמירה לא מדויקת בחקירה משטרתית או התנהלות לא זהירה מול חברת הביטוח עלולות להזיק. עורך דין מנוסה ידע כיצד להדריך אתכם כבר מהרגע הראשון, כדי למנוע “פליטות פה” או דיווחים לא נכונים.

יתרונות של עורך דין מומחה בתאונות דרכים

  1. היכרות עם החקיקה: חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים וחוקים נוספים דורשים בקיאות רבה. עורך דין המתמחה בתחום זה “חי” את החקיקה, התקדימים המשפטיים והנהלים המנהלתיים הקשורים בתביעות פיצויים.

  2. ניהול משא ומתן מול חברות הביטוח: חברות הביטוח שואפות למזער תשלומים, ובלא מעט מקרים מנסות להקטין את גובה הפיצויים. עורך דין מנוסה יודע כיצד להתמקח ולעמוד על זכותכם לפיצוי הולם.

  3. הערכת סיכוי הצלחה: על סמך ניסיון רב, עורך דין לתאונות דרכים יכול להעריך את סיכויי התביעה שלכם, ולהסביר מהם הגורמים שיכולים להעלות או להוריד את שיעור הפיצוי.

  4. רוגע נפשי: בעיצומם של טיפולים רפואיים והתמודדות עם הנזקים הנפשיים והפיזיים מתאונה, ההתעסקות המשפטית עלולה להתיש. עורך הדין מוריד את הנטל הזה מהכתפיים שלכם, ומנהל עבורכם את התיק בכל שלבי ההליך.

  5. מניעת טעויות פרוצדורליות: מקרים רבים נאבדים עקב חוסר עמידה בהנחיות ההליך המשפטי או באי-שליחת מסמכים בזמן. עורך דין מבטיח שהתיק ינוהל בהתאם ללוחות הזמנים ולדרישות החוק.

חשיבות תיעוד התאונה כבר מהרגע הראשון

תאונת דרכים יכולה להתרחש במהירות, אבל ההשלכות שלה עשויות להימשך זמן רב. ברגע שהתרחשה התאונה, חשוב לתעד כל מה שאפשר: צילומים של הרכב שלכם ושל הרכב השני מכל הזוויות האפשריות, צילומי תמרורים או סימני בלימה על הכביש, פרטי עדים או אנשים שהיו במקום, וכמובן החלפת פרטים עם הנהגים המעורבים.

המידע הזה עשוי להיות קריטי בשלב מאוחר יותר כאשר תצטרכו להוכיח את גרסתכם. לעיתים, נהגים שכביכול הודו באחריותם בשטח “משנים גישה” כשהם מגיעים לבית המשפט, או כשחברת הביטוח מציבה תביעת נגד.

עורך דין תאונות דרכים יסביר לכם אילו פרטים בדיוק חשוב לאסוף, כמו כיווני נסיעה של המעורבים או עיתוי הרמזורים (אם התאונה בצומת). כך תהיה לכם הוכחה חותכת שחברת הביטוח לא תוכל לערער בקלות.

דוגמה לתיק פשוט שהסתבך

נניח, יצאתם מחניה ברוורס ואדם אחר נכנס לכם בכנף האחורית. לכאורה, נראה שהאחריות מוטלת על הנוהג ברוורס, אך לא תמיד זה חד-משמעי. ייתכן שהנהג השני נסע במהירות מופרזת או סטה ללא איתות.

בלי עורך דין שיסייע לגבש את כל הראיות הדרושות ולהסביר את זוויות האחריות האפשריות, אתם עלולים למצוא את עצמכם בבעיה. גם אם נדמה שהתיק שלכם “קטן”, ללא טיפול משפטי נכון, התיק הקטן יכול להידרדר למחלוקת ממושכת ולסירוב פיצוי מצד הביטוח.

במקרים מסוימים, סיפור קטן לכאורה מסתבך כאשר מתברר שנגרמו נזקים פיזיים. אדם עלול לטעון ש”כאבו לו הצוואר והגב” רק כמה ימים אחרי התאונה, ואז מתברר שנדרש טיפול רפואי ממושך. במצב כזה, תביעה פשוטה לתיקון פח יכולה להתפתח לתביעה גדולה יותר על נזקי גוף.

דוגמה נוספת – התאונה בדרך לעבודה

תאונות דרכים בדרך לעבודה, או ממנה, יכולות להיחשב כתאונות עבודה. במצב כזה, תהליך קבלת הפיצויים הופך מורכב יותר, משום שמעורבת בו גם המוסד לביטוח לאומי. הרציונל הוא שאם תאונת הדרכים התרחשה במהלך העבודה או בדרך הלוך או חזור, האדם זכאי גם לזכויות של נפגע עבודה, לצד הפיצויים שניתן לדרוש מחברת הביטוח.

במקרים כאלו, עורך דין בעל היכרות עם תחום נפגעי העבודה יידע לתאם בין התביעות, לסייע בהגשת תביעה למוסד לביטוח לאומי, ובמקביל לתבוע את חברת הביטוח הרלוונטית. אם אדם מנסה לעשות זאת לבד, הוא עלול ללכת לאיבוד בין הטפסים השונים ולהחמיץ מועדים קריטיים שבסופו של דבר יקשו על מימוש מלוא הזכויות.

תאונות דרכים עם נפגעים קשים – האחריות עולה שלב

כשמדובר בתאונה שהובילה לפגיעות גוף חמורות, הסיטואציה הופכת מורכבת במיוחד. המשטרה חוקרת ביסודיות את האירוע, ובמקרים מסוימים מוגש כתב אישום פלילי על נהיגה רשלנית או מסוכנת.

במקרה כזה, נהג שעלול להימצא נאשם צריך הגנה משפטית מהירה ומקצועית. סנגור המתמחה בתאונות דרכים לא רק ינסה למזער את העונש אלא גם יבחן אם קיימות ראיות שמחזקות את טענתכם שאתם לא האשמים הבלעדיים.

באופן דומה, הקורבן שנפגע בתאונה כזאת זקוק לעורך דין כדי למצות את הפן האזרחי – כלומר, לתבוע פיצויים בהליך נפרד מגורם הנזק (והביטוח). החקירה המשטרתית יכולה לספק חומרים קריטיים, אך עורך הדין האזרחי יידע כיצד לשלב זאת בתיק שלכם ולגבש תביעה נפרדת, מקיפה, שתכלול את כל הנזקים שנגרמו.

חקיקת חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים

אחד החוקים המרכזיים בתחום הוא חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (הידוע גם כ”חוק הפלת”ד”). חוק זה מגדיר שבעת תאונת דרכים, זכאי הנפגע לפיצויים מחברת הביטוח הרלוונטית, לעיתים אף ללא צורך להוכיח אחריות של גורם ספציפי – כלומר, משטר האחריות הוא כמעט מוחלט.

עם זאת, יש חריגים: אם הנהג נהג ללא רישיון בתוקף, תחת השפעת אלכוהול או סמים, או נהג ברכב גנוב – החוק מוציא אותו מגדר הכיסוי הביטוחי ולא מאפשר לו לתבוע פיצוי על נזקיו.

עורך דין העוסק בתאונות דרכים מכיר לפרטי פרטים את הוראות חוק הפלת”ד, ויודע כיצד לנצל אותם לטובת מרשו. כך למשל, גם אם הנפגע חלקית אחראי לתאונה, יתכן שהוא עדיין יוכל לתבוע פיצויים מכוח החוק.

מה אומר חוק הפלת”ד וכיצד הוא מגן על הנפגע?

על פי החוק, כל רכב מחויב בביטוח חובה המכסה נזקי גוף העלולים להיגרם כתוצאה מתאונה. במידה והאדם נפגע, הוא תובע את חברת הביטוח של הרכב בו נסע או נהג. במידה והיה הולך רגל, הוא תובע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע.

רעיון הליבה בחוק הוא שהנפגע לא צריך להיכנס למאבקים מול הגורם הפוגע כדי “להוכיח אשמה”. החוק בא להבטיח שנפגעי תאונות דרכים לא יוותרו ללא פיצוי בשל חוסר יכולת לנהל מאבק משפטי ארוך ומורכב.

עורך דין יכול לסייע במיצוי מקסימלי של סעיפי החוק. לדוגמה, במידה והנפגע זקוק לשיקום ארוך, עזרת צד ג’ או טיפולים רפואיים מתמשכים, ניתן לדרוש סכומי כסף גבוהים בהתאם. רבים שאינם בקיאים בחוק אינם יודעים מה מגיע להם ולכן מוותרים על חלק גדול מהפיצויים.

אחריות והוכחת רשלנות מחוץ לחוק הפלת”ד

על אף שחוק הפלת”ד מכסה את מרבית המקרים, ישנם מצבים בהם נדרשת הוכחת אחריות של הצד השני – במיוחד אם רוצים לתבוע פיצויים מעבר למה שהביטוח מעניק או במקרים של נזק לרכוש.

כאן נכנסת השאלה של רשלנות תורמת או בלעדית. למשל, אם נהג עבר צומת באור אדום וגרם לתאונה, הרי שעל פניו הוא נושא באחריות, אך במידה והנהג השני נסע במהירות חריגה או לא ציית לתמרור אחר, יכול להיות שתיקבע רשלנות משותפת המפחיתה מהפיצוי.

עורך דין מנוסה יידע כיצד לבנות את התיק על בסיס ראיות, עדים וחוות דעת מומחים (כמו בוחני תנועה), כך שניתן יהיה להוכיח – או להפריך – רשלנות.

ההתמודדות עם חברת הביטוח – לא תמיד משחק הוגן

חברות הביטוח פועלות כעסקים כלכליים, והתפקיד שלהן הוא לשמור על רווחיות. אמנם, הן מחויבות על פי חוק לשלם פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, אך לעיתים הן מנסות להפחית את גובה התשלום.

הן עשויות להשתמש בשיטות מגוונות: להציע הצעה נמוכה מהר מאוד כדי “לסגור עניין” לפני שהמבוטח מבין את מלוא זכויותיו; לטעון שהנזקים לא נגרמו מהתאונה אלא היו קיימים לפני; או להקשות על הנפגע לספק מסמכים רפואיים ודו”חות כדי לדחות את הטיפול בתביעתו.

עורך דין שמתמחה בתאונות דרכים מכיר את הטקטיקות האלו. הוא ידריך אתכם לא לחתום על שום מסמך לפני התייעצות, יאסוף עבורכם את המסמכים הרפואיים הנדרשים, ולבסוף ידרוש מהביטוח את הסכום המגיע לכם או ינהל משא ומתן מושכל במטרה למצות את הזכויות.

בחירת עורך הדין הנכון – קריטריונים חשובים

  1. ניסיון מעשי בתחום: רצוי לבחור עורך דין העוסק ספציפית בתאונות דרכים, ולא בעורך דין “כללי” בלבד.

  2. המלצות ומוניטין: שאלו חברים ובני משפחה, חפשו ביקורות באינטרנט (במידת האפשר).

  3. יחסי אנוש: תאונת דרכים היא אירוע מורכב רגשית ופיזית. חשוב שעורך הדין יהיה אמפתי, קשוב וזמין.

  4. שכר טרחה הגיוני: לרוב, שכר הטרחה בתחום הפיצויים נקבע כאחוז מסוים מגובה הפיצוי שמתקבל. ודאו שאתם מבינים היטב את תנאי ההתקשרות.

התאמת עורך הדין למקרה הספציפי

לא כל מקרה דומה למקרה אחר. יש הבדל בין תאונת שרשרת עם כמה נפגעים לבין תאונה עצמית (למשל, התהפכות הרכב בלי מעורבות נהג נוסף). יש מקרים שמובילים לנזקי רכוש בלבד, ויש כאלו המובילים לפגיעות רפואיות קשות.

חפשו עורך דין שכבר טיפל בתיקים דומים לשלכם. אם, לדוגמה, מדובר בתאונה חמורה שהובילה לפציעות מרובות, ודאו שלעורך הדין שלכם יש ניסיון במקרים מורכבים שבהם נדרשו חוות דעת רפואיות רבות ומאבקים משפטיים ממושכים.

הטיפול הרפואי כעדות מרכזית

טעות נפוצה של נפגעי תאונות דרכים היא הזנחת הטיפול הרפואי או הימנעות מתיעוד מספק, מתוך מחשבה ש”זה רק כאב קל, יעבור מחר”. אלא שבפועל, יש משמעות אדירה לתיעוד כל כאב וכל טיפול רפואי שמתבצע.

עורך דין תאונות דרכים ידריך אתכם לבצע בדיקות רפואיות מידיות, להוציא הפניות למומחים, ולשמור קבלות על כל הוצאה – מתרופות ועד נסיעות לטיפולים.

גם אם הכאב נראה זניח בתחילה, ייתכן שבעתיד הוא יתפתח לפגיעה רצינית בגב או בצוואר. אם לא יהיה תיעוד ראשוני של התלונה, חברת הביטוח עלולה לטעון שזה לא קשור לתאונה.

חוות דעת רפואיות – מתי כדאי לגשת למומחה נוסף

במקרים בהם יש ספק לגבי חומרת הפגיעה, עורכי דין רבים ימליצו לפנות למומחה רפואי נוסף לצורך חוות דעת פרטית. זה יכול להיות רופא אורתופד, נוירולוג, פסיכיאטר או כל תחום רלוונטי אחר, תלוי במהות הפגיעה.

המטרה היא לבסס בצורה המקיפה ביותר את דרגת הנכות הזמנית או הצמיתה, וכן את הצורך בהוצאות רפואיות ותמיכה לאדם הפגוע. חוות הדעת יכולה לסייע להגדיל את סכום הפיצויים, כיוון שהיא מוכיחה את ההשפעה האמיתית של התאונה על בריאות הנפגע.

דיני התיישנות – לא לחכות לרגע האחרון

כמו ברוב העניינים המשפטיים, גם לתביעות על תאונת דרכים יש תקופת התיישנות. בדרך כלל, בתביעות נזקי גוף על רקע תאונת דרכים, ההתיישנות היא שבע שנים מיום התאונה. אולם, במקרה של נפגע שהוא קטין, תקופת ההתיישנות תתחיל רק מהיום בו מלאו לו 18 שנים, כך שבפועל יכול להיות לו זמן רב יותר לתבוע.

חשוב לא להתמהמה. ככל שעובר זמן, מאבדים ראיות, עדים שוכחים פרטים או קשה יותר לאתר אותם. אם פונים לעורך דין סמוך למועד התאונה, קל יותר לנהל תיק מוצלח.

מאבק משפטי או הסדר פשרה – מה עדיף?

שאלה רווחת היא האם ללכת עד הסוף לבית המשפט או לנסות להגיע לפשרה עם חברת הביטוח. אין תשובה אחת נכונה, והדבר תלוי בנסיבות המקרה.

עורך דין מנוסה יכול להמליץ על פשרה אם היא נראית הוגנת וחוסכת זמן, כסף ועוגמת נפש. מצד שני, אם הצעת הפשרה נמוכה מדי, לא יהיה מנוס מלהמשיך להליך משפטי.

חשוב לא לפחד מתהליך משפטי. לעיתים איום משפטי, או הגשת תביעה בפועל, גורמים לחברת הביטוח לרצות להתפשר בתנאים טובים יותר. עורך דין טוב יידע להעריך את הסיכונים והסיכויים ולתת המלצה בהתבסס על הידע והניסיון שצבר.

היבטים פסיכולוגיים של נפגעי תאונות דרכים

מלבד הפגיעה הפיזית, נפגעי תאונות דרכים מתמודדים לעיתים קרובות גם עם פוסט-טראומה, חרדות נהיגה או דיכאון. אלו נזקים נפשיים לכל דבר, והחוק מאפשר לכלול אותם בתביעת פיצויים על “נזק לא ממוני”.

לכן, אם אתם חווים קשיים נפשיים אחרי תאונה, חשוב להתייחס אליהם ולא להתבייש לפנות לטיפול מקצועי. עורך הדין שלכם יכול לכלול בתביעה גם את ההוצאות על טיפולים פסיכולוגיים או פסיכיאטריים, וכן את הפגיעה באיכות חייכם.

החקיקה הנוספת הרלוונטית לתחום תאונות הדרכים

מעבר לחוק הפלת”ד, ישנם חוקים נוספים המתייחסים לתאונות דרכים:

  • פקודת התעבורה: המסדירה את חוקי הנהיגה, מתן זכות קדימה, הגבלות מהירות וכו’.
  • חוק הביטוח הלאומי: רלוונטי למי שנפגע בתאונת עבודה או זקוק לקצבת נכות זמנית או קבועה.
  • פקודת הנזיקין: חלה במקרים של רשלנות וסוגי תביעות נזיקין שאינם מכוסים במלואם בחוק הפלת”ד.

הבקיאות בכל החקיקה הזו הכרחית לעורך דין תאונות דרכים, שכן לעיתים קרובות נדרש לשלב מספר מסלולי תביעה במקביל.

מצב תאונות הדרכים בישראל – נתונים ומגמות

על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בישראל מתרחשות מדי שנה אלפי תאונות דרכים עם נפגעים, ומאות אנשים מוצאים את מותם בכבישים. אמנם ישנה מגמת שיפור בטכנולוגיות הרכבים (מערכות בטיחות מתקדמות ועוד), אך תרבות הנהיגה והצפיפות בכבישים עדיין מהוות אתגר משמעותי.

המדינה משקיעה תקציבים בקמפיינים הקוראים לנהיגה זהירה, לחגורת בטיחות ולצמצום השימוש בסמארטפון בעת הנהיגה. אולם, המספרים עדיין מראים שאנחנו רחוקים מאידיליה. שילוב של אכיפה משטרתית, מודעות ציבורית ותשתיות כביש בטוחות יותר אמור להפחית את התאונות, אך בכל מקרה – ההיערכות המשפטית נותרת נחוצה.

האם יש שינוי בפסיקות בתי המשפט בשנים האחרונות?

בעשורים האחרונים ניכרת מגמה של בית המשפט לגלות גישה מרחיבה יותר בכל הקשור לזכויות נפגעי תאונות דרכים. לעיתים הפסיקות מפרשות את חוק הפלת”ד באופן המקנה לנפגעים אפשרות לקבל פיצוי מוגדל על רכיבים כגון כאב וסבל, הוצאות רפואיות חריגות וכו’.

לצד זאת, יש שופטים שמקפידים על בחינת “אשם תורם” של הנהגים. במידה ונהג לא ציית לחוקי התנועה, או התנהג בצורה מסוכנת (למשל, נהיגה עם מוסחות גבוהה), הפיצויים עשויים להיות מופחתים. עורך דין מנוסה מכיר את הפסיקה העדכנית ויודע להישען עליה בהצגת טיעוניו.

האם אפשר להסתדר בלי עורך דין בתאונות דרכים “קלות”?

טכנית, כן. אבל מומלץ שלא. אפילו בתאונות קלות בהן ניזוק רק הפח של הרכב, עדיין קיימת חשיבות לייצוג משפטי. לעיתים, חברת הביטוח מעלה טענות שונות כדי לחמוק מתשלום מלא.

הסתמכות על “הגיון בריא” בלבד עלולה להטעות, משום שהמשפט מבוסס על סעיפים, תקנות ותקדימים מורכבים. עורך דין מנוסה יבטיח שהזכויות שלכם נשמרות גם בתביעות “קטנות”, וימנע מצב בו אתם מקבלים רק חלק ממה שמגיע לכם.

הטעויות הנפוצות של נפגעי תאונות דרכים

  1. דחיית הפנייה לעורך דין: רבים נוטים לחשוב “נסתדר לבד” או “הביטוח כבר יפצה”. בפועל, הזמן החולף פועל לרעתכם.

  2. חתימה על הצעה מהירה של הביטוח: חברות הביטוח מציעות לעיתים “סכום מהיר” וסגירה זריזה, כדי לחסוך לעצמן סכומים גדולים יותר בהמשך.

  3. הזנחת התיעוד הרפואי: לא מבקשים הפניות, לא מתעדים טיפולים, לא שומרים קבלות – ועלולים להיתקל בקושי להוכיח נזק.

  4. אי-מסירת גרסה אחידה: חשוב לשמור על סיפור עקבי מול המשטרה, הביטוח ובית המשפט. כל סתירה או בלבול עלולים להחליש את אמינותכם.

איך להתנהל מיד אחרי התאונה – טיפים מעשיים

  1. להירגע ולהזעיק עזרה: קודם כל, ודאו שאתם והסביבה בטוחים. במידת הצורך, התקשרו למשטרה ולמד”א.

  2. תעדו כמה שיותר: צלמו את הנזק לרכבים, צלמו את סביבת הכביש, אספו פרטי עדים.

  3. אל תודו באשמה או תייחסו אחריות: לפעמים, מתוך נימוס, נהגים אומרים “סליחה, לא שמתי לב” – משפט תמים שכזה עלול לשמש כנגדכם.

  4. פנו לעזרה רפואית: גם אם נדמה לכם שהכול בסדר, גשו לבדיקה. תעדו הכול במסמכים רפואיים.

  5. דווחו לביטוח: אך הקפידו לא לתאר אירועים שאינכם בטוחים לגביהם. אם אפשר, התייעצו תחילה עם עורך דין.

תהליכי חקירה – מה מצפה לכם?

אחרי תאונה, המשטרה עשויה לפתוח בחקירה, במיוחד אם יש נפגעים בגוף או אם נגרמו נזקים משמעותיים לרכוש ציבורי. לעיתים יזמנו את הנהגים לחקירה או יבררו עדויות של עדים שהיו במקום.

אם אתם מוזמנים לחקירה, עדכנו מיד את עורך הדין. הוא ינחה אתכם מה לענות, איך להציג את העובדות בצורה מדויקת, ויבחן את זכויותיכם כנחקרים. אל תאמרו דברים שאינכם בטוחים בהם.

עד כמה אורך תהליך התביעה?
משך התביעה תלוי במורכבות המקרה. לעיתים, בתביעות פשוטות שמסתיימות בפשרה מול חברת הביטוח, אפשר לסגור עניין תוך מספר חודשים. לעומת זאת, תביעה גדולה עם פגיעות גוף חמורות עשויה להימשך שנים, משום שצריך לבסס את היקף הנזק הרפואי ולחכות לקביעות ועדה רפואית.

בתקופת ההמתנה, רבים נתקלים בקשיים כספיים עקב הפסד ימי עבודה או טיפולים יקרים. במצבים כאלו אפשר לבקש “תשלום תכוף” – מקדמה מחברת הביטוח על חשבון הפיצוי הסופי, במטרה לסייע לנפגע להתמודד בינתיים.

עלויות ניהול תיק – האם זה משתלם?
רבים חוששים משכר טרחת עורך דין. אך בפועל, התחום הזה מבוסס בדרך כלל על אחוזים מסכום הפיצוי הסופי. המשמעות היא שאם אין הצלחה בתביעה (ולא מתקבל פיצוי), אתם לא משלמים שכר טרחה או משלמים סכום מינימלי מוסכם.

בנוסף, בזכות הידע והניסיון של עורך הדין, סביר להניח שתקבלו פיצוי גבוה בהרבה ממה שהייתם משיגים לבד. כך שלרוב, גם אחרי ששילמתם את שכר הטרחה, אתם יוצאים עם סכום גדול יותר בהשוואה לניהול עצמאי של התביעה.

אחריות מקצועית של עורכי הדין
כמו בכל תחום מקצועי, גם לעורכי דין יש חובת אחריות מקצועית וכללי אתיקה. אם חוויתם טיפול לא הולם (למשל, עורך דין שלא מעדכן אתכם, לא מתייחס לתיק או איננו מיומן בתחום), אפשר להתלונן בלשכת עורכי הדין. כמובן, עדיף מראש לבחור עורך דין עם מוניטין טוב ועבודה מקצועית אמינה.

תאונות דרכים במעורבות הולכי רגל
כאשר הולך רגל נפגע מרכב, הבסיס לפיצוי נשען על עיקרון האחריות המוחלטת של חוק הפלת”ד. הולך הרגל רשאי לתבוע את ביטוח החובה של הרכב הפוגע בגין נזקי גוף. כאן, עולות שאלות: האם הולך הרגל התפרץ לכביש בפתאומיות? האם הנהג יכול היה לצפות זאת?

עורך הדין של הולך הרגל יטען שאף אם הוא חצה לא במעבר חציה, אחריות הנהג עדיין משמעותית, בייחוד אם הנהג לא שמר על מהירות חוקית או לא היה ערני. מנגד, עורך הדין של הנהג יטען ל”אשם תורם” של הולך הרגל.

התאונות עם אופניים חשמליים וקורקינטים – לא לשכוח חקיקה מעודכנת
בשנים האחרונות גדל מספר הרוכבים על אופניים חשמליים וקורקינטים חשמליים, ועקב כך נרשמה עלייה בתאונות בין רוכבים לכלי רכב אחרים ולהולכי רגל. החקיקה והרגולציה בנושא מתעדכנות באופן תדיר, ולפעמים יש בלבול לגבי ביטוח חובה או היעדרו.

עורך דין תאונות דרכים עוקב אחר ההתפתחויות בחקיקה ויודע כיצד למצות את זכויות הנפגעים (או להגן על רוכבים שהואשמו בגרימת נזק). למרות שהביטוח החובה אינו חל אוטומטית על אופניים חשמליים, עדיין אפשר לתבוע פיצויים לפי פקודת הנזיקין או באפיקים אחרים.

השפעת מצלמות הדרך ומצלמות האבטחה
עידן הטכנולוגיה הביא עמו יתרון עצום לזירה המשפטית: מצלמות דרך המותקנות ברכב ומצלמות אבטחה ברחובות ובבתי עסק. קטעי וידאו אלה יכולים להכריע במחלוקות על זהות האשם בתאונה.

גם על כך חשוב לעדכן את עורך הדין מיד לאחר התאונה. הוא יוכל לבקש את התיעוד מהעסקים באזור, מהרשות המקומית או מעוברי אורח שהיו להם מצלמות דשבורד פועלות. חומרים אלה מספקים ראיות חד-משמעיות ומקטינים את האפשרות “לטעון טענות משונות” על מה שקרה.

ההיבט של שמירה על הזכויות שלכם לאורך הדרך
לעיתים, כשהתביעה מתארכת, נפגעי תאונות דרכים מרגישים מותשים. הם מוותרים על חלק מהדרישות רק כדי “לגמור עם זה כבר”. כאן, עורך דין מקצועי ייכנס לתמונה, יעודד אתכם לא להתפשר על זכויותיכם וינסה להקל עליכם ככל הניתן בניהול התיק.

חשוב להבין שאפילו פיצוי כספי לא ימחק את הטראומה, אבל הוא יכול לעזור בכיסוי הוצאות רפואיות, בשיקום, ולפצות על הפסד הכנסות ועוגמת נפש.

סיכוי מול סיכון – האם תמיד שווה לתבוע?
ברוב המקרים, כן. אולם, ישנם מקרים שבהם עלויות הליך המשפטי והסיכוי הזעום לזכות בפיצוי משמעותי לא מצדיקים את התביעה. עורך דין הגון יידע להגיד לכם כשעדיף לא להיכנס למלחמה משפטית ארוכה שעלולה בסופו של דבר להיות לרעתכם.

עם זאת, מקרים אלו יחסית נדירים בתחום תאונות הדרכים, כי לרוב יש ביטוח חובה שמכסה נזקי גוף, והסיכון לאבד לגמרי את התביעה נמוך כאשר אתם מגובים בייצוג משפטי איכותי.

שינויים צפויים בעתיד – רכבים אוטונומיים
הנה, קצת הומור עתידני: דמיינו את עצמכם נוסעים בכביש כשלפתע הרכב שלכם, ללא ידיכם על ההגה, מקבל החלטה משלו ועושה תאונה. במציאות שאליה העולם מתקדם, שאלת האחריות הביטוחית בתאונות דרכים עם רכבים אוטונומיים תהפוך מורכבת יותר.

כבר כיום, יצרניות רכב וטכנולוגיה שואלות – מי אשם? היצרן שהתקין תוכנה מקולקלת, או “הנהג” שישב מאחור ולא שלט בפועל ברכב? בישראל ובעולם עוקבים אחרי התפתחויות הטכנולוגיה וחברות הביטוח מכינות פוליסות חדשות, כשגם המחוקק יידרש לעדכן את החוקים הקיימים.

חשיבות הייעוץ המשפטי בעידן הדיגיטלי
עם הקדמה הטכנולוגית והאפשרות לצלם ולתעד כל דבר בשניות, עולה חשיבותו של ייעוץ משפטי שמבין איך לנצל את המידע הדיגיטלי. עורכי דין בתאונות דרכים משתמשים בנתוני GPS, ברישומי מיקום, וגם ברשתות חברתיות (למשל, פוסטים שעשויים לסתור טענות על “אי-יכולת לנוע בכלל”).

עורך דין מנוסה ינחה אתכם להיזהר ממה שאתם מעלים לרשתות חברתיות. הרי אם טענתם שלא יכולתם ללכת בעקבות התאונה, אך העליתם תמונות מטיול אתגרי – הדבר יכול לחזור אליכם כבומרנג בבית המשפט.

תפקידו של עורך הדין גם כמגשר
מעבר לתפקידו הקלאסי, עורך דין עשוי לשמש כמגשר בין הצדדים. במקרים רבים, נהגים מעורבים או בני משפחה של נפגעים מעדיפים לא להיגרר לקרב משפטי ארוך. עורך הדין יכול להציע הליך גישור שבו כל צד מציג את טענותיו, ובסופו נחתם הסכם פשרה מותאם אישית.

זה יכול לחסוך זמן, הוצאות משפט ועצבים מיותרים. כאשר מגיעים להסכמה הדדית, כולם מרוצים יחסית, והיחסים (אם היו כאלה בין הצדדים) נשמרים ברמה סבירה.

סיכום

תאונת דרכים היא אירוע קשה וטראומטי, שיש לו השלכות רחבות: רפואיות, נפשיות וכלכליות. בין אם מדובר בפגיעה קלה או חמורה, תמיד יש לעמוד על הזכויות שלכם ולוודא שאתם מקבלים טיפול רפואי הולם ופיצוי התואם את הנזק.

פנייה לעורך דין מומחה בתאונות דרכים היא דרך המלך: היא מגדילה את הסיכוי שתהליך התביעה יתנהל באופן יעיל, תימנעו מטעויות פרוצדורליות, ותגיעו להסדר פיצוי מקסימלי. עורך הדין יילחם על הזכויות שלכם מול חברות הביטוח, המוסד לביטוח לאומי (אם רלוונטי) ובית המשפט, ויבטיח שהאינטרסים שלכם מיוצגים נאמנה.

החוק בישראל, ובראשו חוק הפלת”ד, יוצר מנגנון ברור לפיצוי נפגעי תאונות דרכים, אך הוא משאיר מספיק מקום לפרשנויות ולוויכוחים משפטיים. כדי לצלוח את המאבק הזה, דרוש לכם מישהו שמתמצא בפרטים הקטנים, מכיר את תקדימי בתי המשפט, יודע כיצד לדבר בשפה של חברות הביטוח ומבין לעומק את המערכת.

אל תיתנו לתאונה להרוס לכם את העתיד. כמובן שאף אחד לא רוצה להיקלע לתאונת דרכים, אולם אם זה קרה – פעלו בצורה נכונה: אספו ראיות, גשו לטיפול רפואי, וצרו קשר עם עורך דין שיעמוד לצידכם. אחרי הכול, הכביש יכול להיות מקום פרוע, אבל לפחות מהבחינה המשפטית – אינכם לבד.

אולי יעניין אותך גם…

אחריות הרשות המקומית
נפילות ברחוב: אחריות הרשות ופיצוי לנפגעים

דיני נזיקין במרחב הציבורי: מדרכות משובשות ונפילות ברחוב כל אזרח בישראל מצפה ובצדק לתשתיות בטוחות ומטופחות,...

דיני נזיקין
בין חדשנות לאחריות: מדיניות מקלה מול מחמירה בדיני נזיקין בעידן הטכנולוגי

מבוא דיני הנזיקין בישראל ובעולם נמצאים בתהליך מתמיד של שינוי והתפתחות, הנובע בין השאר מההתקדמות הטכנולוגית...

עורך דין תאונות דרכים
תאונות דרכים: מהן הזכויות שלך וכיצד לתבוע פיצויים?

תאונות דרכים הן אירוע טראומטי שעשוי להשפיע על חייו של אדם מבחינות רפואיות, כלכליות ונפשיות. בישראל, הנושא...

עורך דין תאונות עבודה
עורך דין תאונות עבודה

מבוא תאונות עבודה הן חלק בלתי נפרד מהמציאות היומיומית בשוק העבודה, ומשפיעות על אלפי עובדים בישראל מדי...

עורך דין דיני עבודה
עורך דין דיני עבודה

מבוא דיני העבודה הם תחום משפטי מרכזי המהווה את הבסיס לקשר בין עובדים למעסיקים. מערכת חוקים, תקנות ופסיקות...

נהיגה בשכרות
זכויות וחובות נהגים בעת בדיקת שכרות: מדריך מעשי

נהיגה תחת השפעת אלכוהול היא אחת הסיבות המרכזיות לתאונות דרכים חמורות. חוקי התעבורה בישראל מחמירים מאוד...

פשרה
חוק הסדרי פשרה בתביעות נזיקין: מתי כדאי להגיע לפשרה?

מבוא: הפשרה ככלי לגישור בתביעות נזיקין תביעות נזיקין הן חלק בלתי נפרדות מהעולם המשפטי, אך יש צורך להפוך...

תביעות נזקי גוף
דיני נזיקין - תביעות נזקי גוף

מבוא תביעות נזקי גוף הן תביעות משפטיות המתייחסות לפגיעות גופניות שנגרמו לאדם עקב מעשה רשלני, תאונה או...

תוכן עניינים

ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime