דלג לתוכן הראשי
ברקוביץ אהרוני זיו | משרד עורכי דין

מאמרים חדשים

תחומי התמחות

קטגוריות
דינה ארליך חורש | מרכז הידע המשפטי

ארכיון פרסומים ומאמרים

מאמרים מקצועיים, פסקי דין ועדכונים משפטיים בדיני משפחה, גירושין, צוואות וירושות. בחרו תאריך לצפייה בפרסומים.

עו"דקאסט – מי צריך לשלם דמי תיווך?

עו"ד ינון פריד שעוסק בנדל"ן וחוזים עושה סדר בחוק המתווכים ומסביר מה חשוב לדעת

בין אם מדובר בקנייה, מכירה או שכירות, רוב האנשים נתקלים בשלב כזה או אחר בחייהם במתווכי מקרקעין.

מתווך אמור לסייע ללקוח שאינו מתמצא בתחום הסבוך של דיני המקרקעין להתמצא ולהתאים לו את הנכס שהוא רוצה לקנות או לסייע לו במכירת הנכס.

פעולת התיווך כרוכה בסוגיות כלכליות, חוקיות, ענייני מיסוי, הכרת שוק הנדל"ן והניואנסים הקטנים על מנת לתפור את העסקה הנכונה למידותיו של הלקוח ולצרכיו.

החוק גם מטיל על המתווך חובות אמון, זהירות והגינות, ולצד כל זה, מתווך טוב משמש כמעין פסיכולוג שנכנס לנבכי נפשו של הלקוח כדי לדעת היטב מה הצרכים שלו ולפעמים גם של המשפחה שלו.

שירותי תיווך אמנם מגדילים את עלויות העסקה ברמה המיידית, אך יש בהם פוטנציאל דווקא לחסוך עלויות באמצעות השגת עסקה טובה וכדאית.

עו"ד ינון פריד שעוסק בנדל"ן ודיני חוזים מסביר כי החוק קובע איך בדיוק צריכה להיעשות עסקת תיווך, ומתווך שלא פעל לפי הכללים אינו זכאי לתשלום.