אישה שלא הורשתה לבקר את בן זוגה בטיפול נמרץ הגישה תביעה נגד המרכז הרפואי לגליל – ונדחתה: "אדם במצב פגיע זקוק להגנה מירבית. רצונו של אדם – כבודו"
בבית המשפט לתביעות קטנות בחיפה נדחתה לאחרונה תביעה נגד בית החולים לגליל המערבי בנהריה. התובעת היא אישה שהציגה את עצמה כרעייתו של מאושפז במחלקת טיפול נמרץ וסורבה להיכנס. הרשם הבכיר בנימין בן סימון קבע כי בית החולים היה מחויב לכבד את רצון החולה ובנותיו שהחזיקו בייפוי כוח מתמשך ממנו.
לטענת התובעת, בספטמבר 2022 היא גילתה בהפתעה כי בן זוגה מאושפז בטיפול נמרץ בבית החולים. היא מיהרה להגיע לשם על מנת לבקרו, אולם המאבטח במקום מנע ממנה להיכנס לחדרו בטענה שישנו צו האוסר זאת והדבר אושר על ידי היועצת המשפטית של בית החולים. המאבטח הוסיף כי יש רשימת מבקרים המורשים לבקר את האיש והיא לא מופיעה ברשימה.
כשניסתה לברר באיזה צו מדובר התברר כי מדובר בייפוי כוח מתמשך בו מחזיקות בנותיו של החולה, והמאבטח ציין כי התובעת תוכל להיכנס לחדר רק בתנאי שתביא צו מבית המשפט.
עוד טענה התובעת כי בית החולים איים שאם לא תעזוב את המקום יזמינו לה משטרה. לשיטתה בית החולים פעל בניגוד לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו והסב לה עוגמת נפש רבה. בשל כך היא עתרה לפיצוי של 30,000 שקל והוצאות משפט.
מנגד, בית החולים טעם כי התובעת הגיעה מחוץ לשעות הביקור שנקבעו במחלקה לטיפול נמרץ. משהציגה את עצמה כרעייתו של החולה, המאבטח בדק את האפשרות להכניסה לחדר אך נענה בשלילה.
המדינה ציינה כי המאבטח ניגש לחולה עצמו ושאל אותו לגבי הכנסת התובעת. החולה מסר שאינו מעוניין בביקור וכי בנותיו הן אלה שאחראיות על כניסת המבקרים והן מחזיקות בייפוי כוח מתמשך, כך שרק הן מחליטות מי רשאי לבקרו.
עם זאת, הוסבר לתובעת כי גם ללא קשר לייפוי כוח מתמשך אי אפשר להיכנס למחלקה לאחר שעות הביקור, והיא יכולה להגיע בשעות הרגילות. על כך השיבה התובעת כי שעת הביקור מסתיימת ב-20:00 ואילו היא הגיעה עשר דקות לפני כן.
זכויות החולה כובדו
הרשם הבכיר בנימין בן סימון ציין כי תמונה שצילם קצין הביטחון של בית החולים והוגשה כראיה, נושאת את השעה 20:11, מה שסותר את טענת התובעת כי הגיעה לפני 20:00. כמו כן, גם התובעת מודה כי הגיעה בסמוך לסוף שעות הביקור, כך שהמאבטחים פעלו בהתאם לנהלים שמחייבים אותם.
מעבר לזה הוא ציין כי חוק זכויות החולה מחייב את בית החולים והעובדים מטעמו לשמור על כבודו ופרטיותו של המטופל בכל שלבי הטיפול. הוא קבע שקציני הביטחון כיבודו את זכויות החולה כשפעלו לפי הוראות בנותיו של החולה אשר צוידו בייפוי כוח מתמשך ממנו.
בעניין זה הפנה הרשם לפסק דין בו נקבע כי "אדרבה, דווקא אדם הנמצא במצב פגיע, עקב ליקוי בריאותי, זקוק להגנה מירבית על האוטונומיה שלו. רצונו של אדם – כבודו".
לפיכך הגיע הרשם למסקנה שלא נפל כל פגם בהתנהגות בית החולים והמאבטחים מטעמו, ודחה את התביעה.
לא נפסקו הוצאות.
עו"ד חגי חכם עוסק/ת ב- ייפוי כוח מתמשך** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
עוד באותו נושא…
מאמרים קשורים לנושא:
- מקרה מוזר שנדון לאחרונה בבית המשפט המחוזי מדגיש את החשיבות שבעריכת ייפוי כוח מתמשך הגרושה, הידועה בציבור, הגבר שביניהן והבית הממושכן...
- מלצר שקיבל שכר בטיפים זכה בפיצויים של 126 אלף ש' כפי שקורה במסעדות רבות המעסיקים הוציאו תלושי שכר מלאכותיים ולא שילמו על זכויות סוציאליות, הפרשות לפנסיה, שעות נוספות ועוד...
- לא קיבלה הזדמנות להשתפר: 150,000 שקל פיצוי לגננת שפוטרה משרד החינוך סיים את עבודתה של הגננת בעקבות תלונות של הורים ומפקחות. בהליך לא בוצעו שלבים חיוניים שנקבעו בנוהל חדש ושמטרתם לאפשר לגננת לשפר את...
- מדריך ייפוי כוח מתמשך פרק עשירי: מידע כללי האפוטרופוס הכללי מנהל מאגר של ייפוי כוח מתמשכים אשר הופקדו אצלו, המאגר חסוי לעיני ציבור אבל ניתן לפנות ולקבל מידע מסוים בהתאם להוראות החוק וכמפורט...
- הרמוניה משפחתית חשובה לכם? הכלי המשפטי שאתם חייבים להכיר כשאחד מבני המשפחה נקלע למצב רפואי השולל את כשירותו עלולים להיווצר מתחים סביב מינוי האפוטרופוס וקבלת ההחלטות. ייפוי כוח מתמשך מאפשר לכם לקבוע מראש איך...