בתאריך 27.6.17 אישרה ועדת העבודה והרווחה של הכנסת את תקנות הגנת השכר (דרכים מיוחדות למסירת תלוש שכר), התשע"ז – 2017 לפיהן בהסכמת העובד יהיה רשאי המעסיק להמציא לעובד תלוש שכר באמצעות אתר אינטרנט מאובטח או דואר אלקטרוני פרטי או מטעם המעסיק ולא תלוש שכר מודפס.
להלן עיקרי הוראות החוק:
- הסכמת העובד – העובד הסכים בכתב, בהתאם לטופס הסכמה שבתוספת לתקנות, לקבל את התלוש ממעסיקו באמצעים אלקטרונים מאובטחים ולא בדרך של דפוס. מכח הסכמה זו יהיה רשאי המעסיק למסור לעובד את תלוש השכר באמצעים אלקטרונים לפי אחת מהדרכים הקבועות בתקנות.
- אפשרות הדפסה – בכל אחת מהדרכים המיוחדות למסירת תלוש השכר, יהיה באפשרות העובד להדפיס את תלוש השכר.
- חזרה של העובד מההסכמה – העובד רשאי בכל עת לחזור בו מהסכמתו לקבל את תלוש השכר באופן אלקטרוני ועל המעסיק לפעול בהתאם להודעת העובד החל מהחודש שלאחר ההודעה.
- מתן אפשרות לקבל תלוש שכר- על אף המסירה האלקטרונית, על המעסיק לאפשר לעובד לקבל גם תלוש שכר מודפס במשך תקופה שלא תפחת משבע שנים מהמועד הקובע למסירת התלוש.
מעסיק שמסר תלוש שכר באמצעות אתר אינטרנט מאובטח יאפשר גישה לתלוש השכר, לתקופה שלא תפחת מ-12 חודשים מהמועד הקבוע למסירת התלוש לפי החוק. - מועד מסירת התלוש- מועד מסירת תלוש באמצעי אלקטרוני יהיה בהתאם למועד מסירת תלוש שכר מודפס, דהיינו היום הקובע ה- 9 לחודש.
- שמירה על פרטיות העובד- על המעסיק לנקוט באמצעים סבירים שיבטיחו את פרטיותו של העובד.
דרכי המצאה באמצעים אלקטרוניים:
- שליחת תלוש שכר לכתובת דואר אלקטרוני מטעם המעסיק, מערכת הדואר האלקטרוני; המעסיק ימסור לעובד פרטים על זהות מפעיל מערכת הדואר האלקטרוני, אם המערכת אינה מופעלת על ידו.
- באמצעות אתר אינטרנט מאובטח מטעם המעסיק שאליו יכול העובד להיכנס עם סיסמה אישית ראשונית שמסר לו המעסיק, ושבו יוכל לצפות בתלוש השכר; המעסיק ימסור לעובד פרטים על זהות מפעיל אתר האינטרנט המאובטח כאמור, אם האתר אינו מופעל על ידו.
- שליחת התלוש לכתובת דואר אלקטרוני פרטית של העובד; העובד ימסור למעסיק את כתובת הדואר האלקטרוני הפרטית, ורשאי הוא להודיע למעסיק על החלפתה בכל עת, ובלבד שהעובד חתם מחדש על טופס ההסכמה שבתוספת.
- העובד יודיע בכתב, ובכלל זה באמצעות הודעת דואר אלקטרוני בסמוך לאחר קבלת התלוש ולא יאוחר מ-5 ימים מהיום הקובע, על הגעה של תלוש השכר לידיו.
- לא קיבל מעסיק, הודעה, באמצעות מערכת הדואר האלקטרונית או בכתב מהעובד, על הגעה של תלוש השכר לידי העובד, בתוך 5 ימים מהיום הקובע, ימסור המעסיק לעובד את תלוש השכר מודפס במסירה חוזרת בתוך 5 ימים נוספים, ולא יאוחר מ-10 לאחר היום הקובע.
עוד מאמרים

לשון הרע ברשתות חברתיות – גבולות חופש הביטוי מול פיצויים
מבוא הרשתות החברתיות הפכו לזירת הביטוי הציבורי המרכזית בישראל. כל משתמש יכול להפיץ טקסט, תמונה או סרטון אל אלפי ועשרות אלפי עוקבים בלחיצת כפתור אחת.

שימוש במצלמות Dash Cam כראיה בתאונות דרכים
מבוא בעידן שבו כל רכב שני מצויד מצלמת דרך ראיה, השאלה איננה עוד אם יהיה תיעוד לתאונה אלא כיצד ישתמשו בו. סרטון Dash Cam עשוי להכריע בסוגיית אחריות

אחריות רשויות מקומיות על מפגעי תשתית – מדרכות ומדרונים
מבוא המרחב העירוני נמצא באחריות הרשות המקומית, ולפיכך כל מפגע תשתיתי – בור פתוח במדרכה, אבנים רופפות או מדרון שאיבד יציבות – עלול להצמיח תביעת נזיקין

רשלנות רפואית בעידן טלה‑רפואה: אתגרים, תקינה והגנות משפטיות
מבוא המהפכה הדיגיטלית במערכת הבריאות, שהואצה מאז מגפת הקורונה, הפכה את טלה ‑ רפואה[1] (Tele‑Medicine) מרעיון ניסיוני לשירות חובה כמעט בכל קופת חולים ובית חולים.

מה ההבדל בין ייפוי כוח מתמשך לבין ייפוי כוח רגיל?
מבוא הצורך להגדיר מראש מי יקבל החלטות בשמנו ברגעי חולשה או היעדרות הופך למשמעותי יותר ויותר בחברה מודרנית, שבה תוחלת החיים מתארכת והמורכבות המשפטית־כלכלית גדלה.

שאלות & תשובות – כל מה שתמיד רצית לדעת על ייפוי כוח מתמשך
מבוא ייפוי כוח מתמשך הוא אחד הכלים המשפטיים החשובים ביותר שנועדו להבטיח את זכויותיך גם כאשר לא תוכל לקבל החלטות בעצמך. הכלי הזה מאפשר לכל
מאמרים קשורים לנושא:
- חוק הגנת שכר (תיקון מס' 24) התשס"ח – 2008 תוכן עניינים עיקרי הדבריםביום 24 ביוני 2008 אושר בכנסת תיקון מס' 24 לחוק הגנת השכר, אשר עיקריו מתחלקים לשלושה נושאים כמפורט להלן:הטלת חובה על המעביד...
- טופס הסכמה לקבל תלוש שכר באמצעים אלקטרוניים טופס הסכמה לקבל תלוש שכר באמצעים אלקטרוניים (תקנות 2 (א) ו- 4 (א) ו- (ב)) טופס הסכמה לקבל תלוש שכר באמצעים אלקטרוניים 1 חלק א'...
- פורסם בmako – הועסקתם כפרילנסרים? אתם זכאים לקבל זכויות של שכירים מבואמעסיקים רבים טועים לחשוב שהעסקת עובדים במתכונת "פרילנס" חוסכת להם הוצאות, אך למעשה אם אותו נותן שירות יחליט לתבוע, בית הדין יכול לכפות על המעסיק...
- תלושי השכר פיקטיביים: העובד זכה ביותר מ-108 אלף שקל לאחר שהמעסיק עצמו הודה ש"תמיד הוא קיבל ממני יותר ממה שדווח בתלושים", גורל התביעה כבר היה ברור. הפיצויים נפסקו עבור הפרשי פיצויי פיטורים, זכויות סוציאליות...
- ניכויים מותרים ואסורים מתלוש השכר והפעם נדבר על ניכויים מותרים ואסורים מתלוש השכר 1. כללי:אין לנכות משכרם של עובדים אלא סכומים שהותרו בניכוי לפי הוראות החוק, הכוללים:ניכויי חובה – כלומר, סכומים שקיימת...