שאלו את ה-AI שלנו

מאמרים חדשים

הגנת פרטיות ואבטחת מידע: המדריך להתאמת ארגונים לתיקון 13

תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות מחייב ארגונים לבחון מחדש את האופן שבו הם אוספים, מנהלים, מאבטחים ומשתפים מידע אישי. המדריך מסביר כיצד לבצע התאמה ארגונית מקיפה – ממיפוי מאגרי מידע ובחינת חובות רישום והודעה, דרך מינוי DPO, מדיניות פרטיות וניהול ספקים והרשאות, ועד היערכות לאירועי סייבר. המטרה היא להפוך את הגנת הפרטיות ממסמך פורמלי למנגנון ניהולי שוטף.

קרא עוד »

עבודה חדשה ב-2026: 5 זכויות עובדים שחשוב להכיר מהיום הראשון

תחילת עבודה חדשה היא גם הרגע שבו מתחילות זכויות וחובות חשובות בדיני העבודה. המדריך מסביר מה צריך לדעת על טופס 101, הודעה על תנאי העבודה, תשלום עבור חפיפה והכשרה, פנסיה והחזר הוצאות נסיעה.

קרא עוד »

תחומי התמחות

קטגוריות
ארכיון
ספטמבר 2026
א ב ג ד ה ו ש
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

שי לחג בחל"ת ומיסוי

תקציר

האם המעסיק חייב במתן שי לחג בחל"ת? אנו מתקרבים לחג הפסח ומעסיקים רבים אשר נאלצו להוציא עובדים רבים לחל"ת שואלים עצמם האם בחובתם להעניק לעובדים בחל"ת שי לחג. לאור העובדה שאין מקור חוקי המחייב במתן שי לחג ולאור העובדה שיחסי העבודה בים העובדת למעסיק מושעים הרי שאין חובה במתן שי לחג.

האם המעסיק חייב במתן שי לחג בחל"ת? האם יש מיסוי בגין שי לחג?

בתקופת החל"ת אין ניתוק של יחסי עובד מעסיק ומערכת היחסים "מוקפאת".

אנו מתקרבים לחג הפסח ומעסיקים רבים אשר נאלצו להוציא עובדים רבים לחל"ת שואלים עצמם האם בחובתם להעניק לעובדים בחל"ת שי לחג.

ראשית כל יצוין שאין בחוק מקור אשר מחייב את המעסיק להעניק שי לחג לעובדיו.

ניתן למצוא חיוב פרטני במתן שי לחג בהסכמים קיבוצייםצווי הרחבה או בהסכמי העסקה אישיים.

מקורו של השי לחג הינו בנוהג אשר השתרש בעולם העבודה.

המעסיק רשאי להעניק שי לחג בכסף או במתנה.

לאור העובדה שאין מקור חוקי המחייב במתן שי לחג ולאור העובדה שיחסי העבודה בים העובדת למעסיק מושעים הרי שאין חובה במתן שי לחג.

מעסיקים אשר מחוייבים מכוח הסכם קיבוצי צו הרחבה או הסכם העסקה אישי יהיה בחובתם לכבד את ההסכם ולהעניק שי לחג גם אם העובד בחל"ת.

ישנה גישה אשר טוענת שהפסקה במתן שי לחג עלול להוות הרעה בתנאי העסקה המאפשר לעובד להתפטר בדים מפוטר ולקבל פיצויי פיטורים.

גישה זו אינה סבירה לאור המצב במשק ולאור העובדה שיהיה על העובד להוכיח כי אי מתן שי לחג גרם לפגיעה ממשית.

שעה ששי לחג מהווה הטבה בין אם בכסף ובין אם בשווה כסף, הרי ששי לחג הינו הכנסה החייבת במס על פי סעיף 2(2) לפקודת מס הכנסה.

המעסיק יבצע זקיפת שווי על פי הערך הנקוב של השי, אך אם רכש המעסיק את השי בערך נמוך יותר (בהנחה) יהיה על המעסיק לזקוף שווי לפי העלות בפועל של השי.

לעניין גילום שי לחג, גם כאן נראה שהדין אינו נותן הוראה בעניין, ומעסיקים רשאים לבצע גילום לשי לחגים.

עוד מאמרים

תוכן עניינים