תקנות שעת חירום – הגבלת מספר העובדים במקום העבודה לשם צמצום התפשטות נגיף הקורונה החדש- (תיקון)
התקנות החדשות נכנסו היום 1.4.2020 לתוקף והחמירו את ההנחיות במקומות העבודה לשם צמצום התפשטות הנגיף ואלה עיקרי הדברים:
במקומות עבודה לא ישהו בו זמנית יותר מ-15% ממצבת העובדים או 10 עובדים לפי הגבוה מבניהם.
במקום עבודה לא חיוני – מעסיק יהיה רשאי להעלות את מספר העובדים המרבי לשהייה בו זמנית עד ל-30% ממצבת העובדים ובלבד שההעלאה חיונית לפעילות השוטפת של אותו מקום עבודה או המפעל.
לשם כך המעסיק נדרש לשלוח למנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה הודעה עם פירוט שמות העובדים שהנוכחות שלהם נדרשת במקום העבודה, תפקידם של העובדים כאמור והסיבה בשלה נדרשת נוכחותם.
ההודעה כאמור – טופס דיווח על הגדלת מצבת העובדים תעשה בטופס מקוון בקישור הבא: govforms.gov.il/mw/forms
לאחר שליחת הטופס יישלח לפונה דואר אלקטרוני עם פרטי הטופס שהוזן. עם קבלתו ניתן יהיה להמשיך להעסיק את העובדים שהוזנו בטופס.
במקום עבודה לא חיוני – המעסיק לא יאפשר קבלת קהל במקום העבודה, אלא אם הדבר דרוש לצורך אספקת מוצר חיוני או שירות חיוני, ובלבד שצמצם ככל האפשר את מספר העובדים העוסקים בקבלת קהל.
במקום עבודה בו עוסקים העובדים במשמרות, ישבץ המעסיק ככל האפשר את אותה קבוצת עובדים יחד באותה משמרת.
בעסק שהוגדר כמקום עבודה חיוני – מעסיק לא יוכל לאפשר לעובדים שאינם עוסקים בליבת הפעילות של מקום העבודה להגיע למקום העבודה אלא במקרים שנוכחותם חיונית.
בתקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש – הגבלת פעילות) נקבע, כי בטרם הגעת עובד למקום העבודה העובד ימדוד חום וימלא הצהרה מטעם משרד הבריאות על מדידת חום והיעדר תסמינים מסוג חום גוף מעל 38 מעלות, שיעול וקושי בנשימה.
הצהרת הבריאות נמצאת באתר האינטרנט של משרד הבריאות.
העובד יגיע למקום העבודה עם טופס ההצהרה מלא וחתום לאותו יום והמעסיק נדרש לשמור את הטפסים כאמור. במקרים חריגים תיעשה ההצהרה בעל פה.
על המעסיק להקצות לכל עובד ציוד אישי קבוע (ככל האפשר) ולהעבירו חיטוי קפדני לפני כל העברה מאדם לאדם.
המעסיק יוציא לעובדים הנחיות על שמירה קפדנית של כללי היגיינה ובניהם ינחה את העובדים על שטיפת ידיים לעתים תכופות ובעת שימוש במעלית במקום העבודה לא יהיו יותר משני נוסעים.
עוד מאמרים
מאמרים קשורים לנושא:
- הוצאת עובדים לחל"ת וקבלת דמי אבטלה השפעת התפשטות נגיף הקורונה והנחיות משרד הבריאות לתקופות בידוד משפיעים על עסקים רבים בישראל, אשר בחלקם הוחלט להוציא חלק מהעובדים לחופשה ללא תשלום (חל"ת), לצמצם...
- הליך שימוע ופיטורי עובד להלן מספר כללים והנחיות להליך השימוע: נכון להיום מעסיק המעוניין לפטר עובד או להעבירו תפקיד מחויב בקיום הליך השימוע. זכות השימוע טרם פיטורין הוכרה במשפט...
- עושים לכם סדר, מצב חירום קורונה – כל המידע העדכני במקום אחד מוקד קורונה מקצועי – כל המידע הנדרש על ידי עורכי דין, בודקי שכר, חשבי שכר מדופלמים, רו"ח ומומחה מס ופנסיה המובילים בתחומם – בקרת שכר...
- האם מעסיק חייב בהפרשות סוציאליות בתקופת חל"ת האם מעסיק חייב בהפרשות לפנסיה בתקופת חל"ת? מה ההשלכות באי ביצוע הפרשות לגמל בתקופת חל"ת?...
- תקנות שעת חרום הוראות מיוחדות לעניין ביטוח אבטלה בעקבות משבר נגיף הקורונה, הממשלה התקינה תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש) (הוראות מיוחדות לעניין ביטוח אבטלה) והן קובעות שורה של הקלות זמניות בזכאותו של...