מאמרים חדשים

שוויון הזדמנויות בעבודה

שוויון הזדמנויות תעסוקה חיוני ליצירת חברה הוגנת וצודקת. זה מבטיח שאנשים לא יופלו לרעה על

קרא עוד »

תחומי התמחות

צרו קשר

קטגוריות
ארכיון
אפריל 2024
א ב ג ד ה ו ש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
ברקוביץ אהרוני זיו עורכי דין

ברקוביץ אהרוני זיו עורכי דין

פיצוי של כ-107,000 שקל לבעלי דירה שגילו שהחנייה אינה שלהם

במשך כ-16 שנה בעלי דירה בנשר חשבו שיש להם חנייה צמודה, עד שבאה שכנה וטענה כי החנייה רשומה על שמה בטאבו.

"טעות משרדית" של החברה המשכנת תעלה לה בפיצויים.

בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל את תביעתם של בני זוג מהיישוב נשר, שבמשך שנים חשבו שיש להם חנייה צמודה, עד שהתברר כי היא לא שייכת להם כלל, והכל עקב טעות של חברת "אחים שרבט חברה לבניין".

השופט דניאל פיש דחה את טענת החברה-הנתבעת וחייב אותה בפיצויים בסך 107,605 שקל. "אין מחלוקת כי התובעים נהגו בחנייה שהוצמדה להם מנהג בעלים משך שנים, ללא התנגדות ממאן דהוא. ברם, בגין טעות מצד הנתבעת 1, אותה חנייה לא הוצמדה לדירת התובעים כאשר נרשם בית משותף", כתב השופט.

התובעים רכשו את הדירה ב-1998 ממי שגר בה באותה עת, כאשר הזכויות בדירה כללו גם חנייה צמודה. בספרי החברה בצו רישום הבית המשותף החנייה אכן הוצמדה לדירה, והחברה התחייבה בשטר המשכנתא לרשום את החנייה במרשם המקרקעין, "כרשום בפנקסי הבתים המשותפים".

מאז שעברו לדירה הם השתמשו בחנייה לאורך כל השנים עד שבשנת 2014 פנתה אליהם שכנה המתגוררת בבניין סמוך ודרשה מהם להפסיק להשתמש בחנייה, בטענה שהיא שייכת לה בטאבו, ושאם לא יפסיקו היא תגיש נגדם תלונה במשטרה על הסגת גבול.

לאחר בירור העניין, התגלה שהחנייה הצמודה לדירתם הוצמדה בצו רישום הבית המשותף לדירה שבבעלות אותה אישה, שרכשה את דירתה בשנת 2013.

בשלב זה החלו התכתבויות שונות עם חברת שרבט וכן עם רשות מקרקעי ישראל, אך בסופו של דבר התובעים נאלצו להגיש תביעה, בה טענו כי הנתבעת סירבה לפצותם על איבוד החנייה.

מעבר לטענות נגדיות, החברה שלחה הודעת צד שלישי נגד רמ"י, בטענה כי הרשות אחראית לפחות כמוה לטעות ברישום, בעוד שהיא מנסה להציג את עצמה כ"חותמת גומי".

"התנערה שלא כדין"

השופט פיש הבהיר שלמעשה אין מחלוקת כי הטעות נעשתה על ידי הנתבעת, שהרי במכתב ששלחה לתובעים ב-2015 נכתב כי "החברה ערה לטעות שנעשתה בגינה לא הוצמדה בטעות חניה לדירת המתלוננים"… ונטען כי "הטעות היא טעות משרדית גרידא שלא נעשתה במכוון, אשר החברה מצרה עליה".

השופט אף שוכנע כי התובעים פעלו ללא לאות, פנו לנתבעת וכן לרמ"י, למשרד המשפטים ולנציב תלונות הציבור והכל במטרה שתתוקן אותה טעות. "למרבה הצער, הנתבעת 1 התנערה שלא כדין מתיקון הטעות או פיצוי התובעים", כתב.

בהמשך פסק דינו דחה פסק השופט כי כל הפיצוי ישולם על ידי החברה, ופטר את רמ"י מכל אחריות, לנוכח הסכם – "כתב שיפוי" – בינה לבין רמ"י, שלפיו במקרה של טעות, החברה המשכנת היא שתישא באחריות. 

"כתב השיפוי נועד בדיוק למקרים מסוג זה, כאשר חלה טעות אצל הנתבעת 1, בעוד שהנתבעת 2 מאשרת את רישום הבית המשותף, לבקשת הנתבעת 1, ומתנה זאת בכתב שיפוי למקרה בו תחול טעות כלשהי כלפי אחד מרוכשי הדירות", הסביר השופט.

בכל הקשור לגובה הפיצוי, השופט קיבל את הערכתו של שמאי מטעם התובעים, שלפיה שווי החנייה עומד על 50,000 שקל. בנוסף לכך, הנתבעת חויבה לשלם לתובעים 7,605 שקל בגין החזר הוצאות חוות דעת שמאי, 25,000 שקל בגין בגין עוגמת הנפש שנגרמה להם, ו-25,000 שקל בגין שכ"ט עו"ד.

  • ב"כ התובעים: עו"ד בנימין קצוב
  • ב"כ הנתבעת 1: עו"ד ערן צור
  • ב"כ הנתבעת 2 (וצד ג'): עו"ד שני קליימן

עו"ד אבי ששו עוסק/ת ב- דיני מקרקעין
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

פורסם באתר פסקדין

עוד פסקי דין

פיטורים וסיום העסקה
ברקוביץ אהרוני זיו עורכי דין

הקדימה פיטורים לשימוע – ותפצה את העובדת בעשרות אלפי שקלים

חברת שמירה מסרה למאבטחת מכתב פיטורים בו נרשם שבאפשרותה לתאם מועד לשימוע, אם תרצה. ביה"ד לעבודה הבהיר לחברה שלא מדובר בפריווילגיה בית הדין לעבודה בבאר

קרא עוד »
אפליה בעבודה
ברקוביץ אהרוני זיו עורכי דין

אפליה מחמת גיל – פסק דין

סע"ש 52280-10-18 בתיה עמר נ' אסם השקעות בע"מ רקע עובדתי: התובעת עבדה כמנהלת חשבונות אצל הנתבעת, חברת אסם העוסקת בייצור ושיווק מזון. בעקבות העברת חלק

קרא עוד »
חדשות האתר
ברקוביץ אהרוני זיו עורכי דין

החובות גבוהים? כך תדעו אם אתם מתאימים להליך חדלות פירעון

פרסומים ברשתות החברתיות והבטחות למחיקת חובות משכנעים רבים לפנות להליך חדלות פירעון שלאו דווקא נכון עבורם. חשוב להבין שיש אופציות נוספות ולבחון כל מקרה לגופו  בספטמבר

קרא עוד »
דיני מקרקעין
ברקוביץ אהרוני זיו עורכי דין

מוכרי דירה הסתירו שאבני החיפוי של הבניין נושרות. הפרת חוזה?

בית המשפט קבע שהמוכרים הפרו את חובת הגילוי אך לא מדובר בהפרה יסודית שמזכה בפיצוי מוסכם. הקונים ייאלצו להסתפק ב-50,000 שקל השופטת סיגלית מצא קיבלה לאחרונה חלקית

קרא עוד »

תוכן עניינים